WWF Magyarország

The WWF is run at a local level by the following offices...

 

Egyéb természetvédelem

180 civil szervezet önálló környezetvédelmi minisztériumot kér a Miniszterelnöktől

Az Országgyűlés megalakulásakor 180 civil szervezet nyílt levélben fordul a miniszterelnökhöz azt kérve, hogy a megalakuló kormányban a természeti erőforrások, a környezet és az éghajlat védelmét önálló minisztérium képviselje.

2022-05-03 Tovább »

Civilek a Föld napján: az erős környezet- és klímapolitika nemzetbiztonsági érdek

A Föld napja 2022-ben krízisek közepén érkezett, miközben sokasodnak azok a döntések, melyek a háborúra és a körvonalazódó gazdasági válságra hivatkozva parkolópályára állítanák a környezet- és klímavédelmi intézkedéseket. A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, a Magyar Természetvédők Szövetsége és a WWF Magyarország felhívja a figyelmet a környezet- és klímavédelem nemzetbiztonsági jelentőségére és az alakuló új kormány felelősségére. A szervezetek szerint szükség van egy önálló környezetvédelmi tárcára a kormányban.

2022-04-22 Tovább »

 

Digitális bankolással a természetért

Április 22-én ünnepeljük a Föld napját, aminek apropóján a CIB Bank más Intesa Sanpaolo leányvállalatokkal együtt csatlakozik a WWF üzeneteinek népszerűsítéséhez, és felhívja a figyelmet a biológiai sokféleség megóvására és fontos környezeti kérdésekre.

2022-04-22 Tovább »

Apple Pay kampány

A WWF küldetése, hogy olyan jövőt építsen, ahol az emberek és a természet egymással karöltve fejlődik és prosperál. Ez egyedül azonban nem lehetséges. Ahhoz, hogy tartós változást érjünk el, mindenkire szükség van: elengedhetetlen a közösségek, kormányok és a vállalatok bevonódása.

2022-04-21 Tovább »

 

Erős környezetvédelmet várnak a magyarok a kormánytól

A magyarok több mint 90%-a elvárja a mindenkori kormánytól, hogy a természet- és klímavédelem ügyét kiemelt fontossággal kezelje, és lakóhelytől függetlenül döntő többségük úgy gondolja, hogy minden kormányzati ciklusban önálló környezetvédelmi minisztériumra lenne szükség hazánkban – derül ki a WWF Magyarország friss kutatásából.

2022-04-20 Tovább »

Mondjunk nemet a halogatásra, mondjunk igent a természetre!

Az ukrajnai háború egész Európa életét felforgatta. Miközben aggodalommal tekintünk keleti szomszédunkban zajló eseményekre, a háború hatásait magunk is a bőrünkön érezzük a dráguló élelmiszerek, az energiaválság formájában, s nap mint nap találkozunk a harcok elől menekülő kétségbeesett embertársainkkal.

2022-04-14 Tovább »

 

Föld órája: Vigyázzunk egymásra és közös otthonunkra!

Március 26-án ismét WWF Föld órája! A szimbolikus 60 perces sötétség mellett a világ legnagyobb önkéntes akciója ezekben a nehéz időkben újabb pillanatot teremt a szolidaritásra, valamint arra, hogy vigyázzunk egymásra és közös otthonunkra, a Földre. Kapcsolj le te is, és álljunk ki együtt egymásért és a bolygónkért!

2022-03-23 Tovább »

Az elveszett erdő - nyereményjáték-szabályzat

Csatlakozz FB játékunkhoz és nyerd meg Zelei Anna: Az elveszett erdő c. könyvét!

2022-01-01 Tovább »

 

Föld órája - Momentán Társulat nyereményjáték-szabályzat

Csatlakozz a játékhoz és nyerj páros belépőt a Momentán Társulat előadására!

2021-12-10 Tovább »

Szarvasbőgés a nappalidban - Megjelent az első, hazai természethangokat tartalmazó album

Mindannyian szeretjük hallgatni a tenger hullámzását és a trópusi esőerdők élővilágát, amit már az interneten keresztül is bárhol, bármikor el lehet érni. De mennyire ismered a téged körülvevő természet hangjait? Az idén 30 éves WWF Magyarország és az Első Pesti Egyetemi Rádió együttműködésének köszönhetően mostantól kétszázéves magyar fák susogását, rejtőzködő madaraink énekét, hazai folyóink csobogását vagy akár a Dráva menti szarvasbőgést is hallgathatod a nappalidban.

2021-12-01 Tovább »