WWF Magyarország

The WWF is run at a local level by the following offices...

 

Egyéb természetvédelem

Karácsonyi vegán receptek Nikoleta Kováčová gasztrobloggertől

Nikoleta Kováčova, a Nyers lány nevű blog és három vegán szakácskönyv szerzője 2013 óta vegán. Hagyományos recepteket alkot újra könnyen elkészíthető formában, vegán alapanyagokból. A WWF Kelet- és Közép-Európa megbízásából most három hagyományos karácsonyi fogást készített el, köztük töltött káposztát, kizárólag növényi eredetű alapanyagokból. 

2022-12-22 Tovább »

Öt újévi fogadalom, amelyeknek van értelme

Idén tegyél olyan fogadalmat, amit valóban érdemes betartani. Valami olyasmit, amitől egészségesebb leszel és jó a bolygónak is.

2022-12-02 Tovább »

 

Globális együttműködés a Vodafone és a WWF között az okostelefonok karbonlábnyomának csökkentéséért

„Egymillió telefon a bolygóért” névvel indul új program a körforgásos gazdaság erősítéséért.

2022-11-23 Tovább »

Védett természeti területeink magánosítása ellen tiltakoznak a civilek

A Magyar Természetvédők Szövetsége, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület és a WWF Magyarország Alapítvány nyílt levélben kérte Nagy Márton gazdaságfejlesztési minisztert és Nagy István agrárminisztert arra, hogy vonja vissza a törvényjavaslatot, ami lehetővé tenné az állami tulajdonban lévő védett természeti területek magánkézbe adását.

2022-11-14 Tovább »

 

Élelmezési világnap: ha egészségesebben táplálkozunk, azzal egyszerre találhatunk megoldást a klímaváltozásra és a biológiai sokféleség csökkenésére

A globális élelmiszer-ellátás fenntarthatatlan rendszere a biológiai sokféleség csökkenésének egyik fő okozója. Az egészséges táplálkozás és az élelem fenntartható forrásokból való beszerzése segít a klímaváltozás és a biológiai sokféleség csökkenése elleni küzdelemben, valamint hozzájárul a jelen és jövő nemzedékek testi-lelki jóllétéhez. A WWF fenntartható táplálkozással foglalkozó szakértőinek tanácsaiból kiderül, hogy mi jó az egészségünknek és a bolygónknak.

2022-10-14 Tovább »

WWF Élő Bolygó Jelentés: globális kettős vészhelyzettel nézünk szembe - A vadvilág populációi 69%-kal zsugorodtak

A kétévente megjelenő WWF Élő Bolygó Jelentés legfrissebb kiadása rávilágít arra, hogy bolygónk pusztulásának mértéke még mindig nem változott: a jelentés szerint a gerinces fajok populációi 1970 és 2018 között 69%-kal zsugorodtak. Ráadásul kettős krízissel kell szembenéznünk, hiszen a klímaváltozás és a biológiai sokféleség csökkenése egyaránt veszélyezteti a jövőnket.

2022-10-13 Tovább »

 

Több figyelmet és erőforrást kell szentelni a természet ellen elkövetett bűncselekmények felszámolására

Megjelent a 2020 szeptembere óta tartó LIFE SWiPE (Successful Wildlife Crime Prosecution in Europe) projekt keretében készített Természeti bűncselekmények - Nemzeti jelentés Magyarországról. A kiadvány a 2015 és 2020 közötti időszakban Magyarországon elkövetett természet elleni bűncselekményeket vizsgálja. A jelentés letölthető magyar és angol nyelven a LIFE SWiPE projekt honlapjáról.

2022-10-03 Tovább »

Fenntartható, klíma- és természetbarát újjáépítésre van szüksége Ukrajnának a hosszú távú biztonság érdekében

Megjelent a WWF Közép- és Kelet Európa, a WWF Ukrajna és a Boston Consulting Group új jelentése, mely kifejti, hogy Ukrajna háború utáni újjáépítéséhez miért van szükség klíma- és természetbarát megoldásokra, valamint javaslatokat fogalmaz meg arra vonatkozóan, hogy hogyan lehet ezt teljesíteni az ukrán kormány és az ukrán lakosság támogatásának érdekében.

2022-09-22 Tovább »

 

Hello WMN rendezvény nyereményjáték-szabályzat

Csatlakozz a játékhoz és nyerj páros belépőt a "Hello WMN" rendezvényre!

2022-08-08 Tovább »

Hol áll meg a túlfogyasztás száguldó vonata?

Ma, amikor a hatalmas infláció, az energia-vészhelyzet és a rezsicsökkentés korlátozása miatt a legtöbben arra kényszerülnek, hogy visszafogják fogyasztásukat, az eddigieknél is fontosabbá vált a fenntartható életmód. A túlfogyasztás napja – ahogyan minden évben – idén is korábbra tolódott, de fel kell ismernünk, hogy az emberiség csak akkor boldogulhat, ha sokszor mértéktelen fogyasztását valóban csökkenti.

2022-07-27 Tovább »